Rekonstrukce bytu 2 + 1, Čelákovice

Byt o rozloze 55 m2 obývá žena středního věku. Dispoziční řešení bytu pro jednu osobu bylo vyhovující a proto se bourací práce odehrály pouze v koupelně, kde bylo vybouráno původní jádro. Velké změny proběhly především ve výměnách podlahových krytin a obkladů, v obývacím pokoji a v ložnici jsme repasovali bukové parkety. Bytu hodně prospělo nové osvětlení -  bodovky v sádrokartonových podhledech celou chodbu, sociální zázemí a kuchyň přímo rozzářily. Osvětlení hraje velkou roli také v obývacím pokoji, kde je umístěno bodové osvětlení nad galerií obrázků, které majitelka sama nakreslila.

Velkou změnou prošla kuchyň, kde původní vestavná spíž a volně stojící chladnička ubíraly hodně prostoru. Současné řešení umožnilo vestavnou chladničku a na novou potravinovou skříň navazuje pult pod oknem, který zvětšuje pracovní plochu a umožňuje i malé snídaňové stolování.

V obývacím pokoji je umístěn jídelní stůl, který slouží zároveň jako stůl pro kreslení, proto je osvětlení nad ním polohovatelné. Vzhledem k tomu, že nebylo nutné mít u stolu čtyři židle, použili jsme lavici z IKEA, která slouží jako odkládací plocha a při pohoštění návštěv se může jednoduše přemístit ke stolu.

Protože zdrojů osvětlení v místnosti je dostatek, mohli jsme si dovolit použít do prostoru u sedačky dekorativní osvětlení s vintage žárovkami.

Celý byt je navržen v duchu moderního bydlení s domáckou atmosférou. Obytné místnosti a chodba byly dekorovány tapetou se vzorem kostky, vzor se opakuje také například na koberci v obývacím pokoji nebo na závěsu, který zakrývá vstup do malé šatny. Aby poměrně konzervativní základ bytu nenudil, zvolili jsme osvětlení a dekorace v měděném akcentu, který se dobře hodí jak k hnědým tónům (obývací pokoj, koupelna), tak k šedým (ložnice) - útulnému bydlení dodává jednoduše "šmrnc".

 

 

 

© 2017 Infinity interier